Kiemagro
 
   

Producten

Wat zijn scheuten of kiemgroenten?

Boordevol gezonde en voedzame voedingsstoffen

De mens geeft met kiemgroenten meer waarde aan zijn dagelijkse voeding. Zaden laten kiemen is trouwens een zeer oud gebruik van de mens. Tijdens het kiemproces stijgt immers het vitaminegehalte sterk van o.m. de vitamines C, D, E, K evenals van de mineralen ijzer en fosfor. Kiemscheuten zijn daarom het meest vitale stadium van een plant, groente of bonensoort. Om die reden bevatten kiemgroenten dan ook een hogere concentratie aan vitaminen, mineralen en hoogwaardige eiwitten dan volgroeide groenten.
Kiemen zijn een uitstekend alternatief om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid aan groenten eenvoudiger te behalen. Een extra voordeel is dat scheuten caloriearm zijn en zich uitstekend lenen in een gezond slankmakend of –houdend eetpatroon.

Variatie in smaak en kleur

Kiemgroenten zijn verrukkelijk mals en knapperig van smaak. Het scheutenpalet kan op vele manieren gebruikt worden. Bovendien past hun gevarieerde smaak en kleur bij elke menu. Want of een gerecht nu hartig of zoet is, koel of lauw, zacht of uitdagend, een passende kiem maakt het geheel tot een culinair prachtig afgewerkte topper!
Enkele kiemgroentensuggesties: als kleurrijke garnituur, als broodbeleg, verwerkt in een verfrissend zomerslaatje of in een groentesalade. Onze webpagina ‘In de keuken’ wil je alvast inspireren met onze voorbeeldrecepten.

Duurzaam ecologisch productieproces met klimaatoptimalisatie

Zowel voor het biomerk Kiemagro, als het conventionele merk Culivair worden dagelijks alle scheuten vers geoogst en verpakt. Voor beide merken wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijke kwaliteit mét respect voor mens en milieu.
Ons scheutenassortiment wordt per soort in een met hydrocultuuruitgeruste compartiment gekiemd. Voor de teelt van de scheuten wordt gebruik gemaakt van water, warmte en licht. Indien juist gedoseerd, zorgen de drie elementen ervoor dat de zaadjes zich optimaal ontwikkelen tot lekkere, gezonde en volwaardige kiemgroenten.
Teeltaarde, meststoffen of pesticiden wordt dus in geen enkele fase van het productieproces gebruikt.
De scheuten van Kiemagro dragen het biogarantielabel en zijn dus erkende kiemen van zaden afkomstig uit biologische landbouw. Culivairscheuten dragen dit logo niet, maar zijn evenzo ook onderhevig aan strenge wetgeving.  
Ons kiemenbedrijf is uitgerust met enerzijds een manuele verpakkingsruimte, anderzijds met een geautomatiseerde verpakkingslijn met klimaatoptimalisatie. Verpakken in een aangepaste atmossfeer biedt immers naast kwaliteitsvol productbehoud, ook een verhoogde versheidsgraad.

Gebruiksklaar en praktisch verpakt

Alle kiemgroenten zijn direct gebruiksklaar. Scheuten moeten dus niet meer gewassen worden en kunnen rauw geserveerd worden. Een korte bereiding van kiemen kan echter wel een extra toets geven aan het gerecht. Snuisteren in onze receptideeen doet het water zeker in de mond komen!
Onze verpakkingen zijn zorgvuldig uitgekozen om ons respect naar mens en milieu te vrijwaren. De ecologische knisperzakjes zijn biologisch afbreekbaar en recycleerbaar, evenals ondersteunen ze de houdbaarheidsduur. Zowel de scheuten in het hersluitbare doosje, als de ecologisch knisperzakjes met kiemen zorgen ervoor dat je altijd een voedzaam alternatief bij de hand hebt.

Beschikbaar in elk seizoen

Kiemscheuten zijn de enige en volwaardige groente uit het volledige groentengamma die het hele jaar door vers beschikbaar is. Bovendien verzekeren kiemgroenten een lage ecologische voetafdruk omwille van hun geringe energieverbruik tijdens het korte productieproces.

Bioscheuten Kiemagro

De scheuten van Kiemagro dragen het EU-biolabel en zijn dus erkende kiemen van zaden afkomstig uit biologische landbouw.